Hronika

U kući pokojnika našli više od pola tone droge

U kući pokojnika našli više od pola tone droge
Foto: ATV | U kući pokojnika našli više od pola tone droge

PELAGIĆEVO, ZENICA - Više od pola tone marihuane pronađeno je juče u mjestu Samarevac, opština Pelagićevo, i to u kući u kojoj niko ne živi i čiji je vlasnik umro, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Pretresi su, takođe zbog droge, izvođeni i u odvojenoj akciji "Mreža 1" u nekoliko gradova u FBiH, ali je zapljena zabilježena u selu kod Pelagićeva zanimljivija što zbog količine pronađene droge, što zbog izjava mještana, koji su, kako kažu, svjedočili scenama sličnim onim u akcionim filmovima.

U tom selu mještani ističu da ne znaju čija je droga, ali su, kako kažu, vidjeli kako policajci prenose zaplijenjene stabljike.

"U pitanju je ogromna količina, i po nekim procjenama, droga je teška između pola tone i tone. Više od 500 kilograma ima sigurno", rekao je jedan mještanin.

Pretresane su tri-četiri lokacije u ovom selu, a po jedan policajac bio je gotovo u svakom seoskom dvorištu.

"Policija je ispitala brojne mještane kako bi sklopila kockice. Skoro kod svake kuće bio je bar jedan policajac. To je klasična procedura, a pogotovo kada je riječ o zapljeni kao što je ova", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Čija je droga, tek se utvrđuje. Mještani naselja Samarevac kažu da je jedan njihov komšija zbog marihuane uhapšen i prije nekoliko dana, i to u režiji MUP-a TK. Niko, međutim, sa sigurnošću ne može reći da li to hapšenje ima veze sa jučerašnjom akcijom.

Iz Policijske uprave Bijeljina saopštili su da je pronađeno nekoliko stotina kilograma marihuane u jednoj od kuća.

"Pretpostavlja se da je taj objekat korišten za pripremu i dalju distribuciju droge", saopšteno je iz PU Bijeljina, odakle su dodali da će danas biti poznato više detalja o toj akciji, koja je počela juče u ranim jutarnjim satima.

U rano jutro počela je juče i akcija na području nekoliko gradova u FBiH, gdje je 18 osoba uhapšeno u režiji MUP-ova Zeničko-dobojskog, Sarajevskog i Srednjobosanskog kantona.

U pitanju je akcija "Mreža 1", tokom koje su, nezvanično saznajemo, uhapšeni Jasmin I., Laris S., Anel P., Senad M., te Enes K. Takođe po nezvaničnim saznanjima, upecani su u "Mrežu 1" i Sandro K., Samir G., Halil N., Eldin K., Belmin P., Juso S., Asim B., Nadžet N., Mirsada K., Sanela P., Mario P., Adnan U. i Milan D.

U toj akciji, uz marihuanu, heroin i kokain, pronađeno je i oružje, te novac i drugi predmeti. Zaplijenjeni su i pribor za upotrebu droge, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizna mjerenja, veća količina tableta, pancirni prsluk, ručna bomba i slično.

Od sitnih sati počeli su pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, dok su istovremeno "češljane" i po jedna lokacija u Sarajevu, Travniku i Kaknju.

"Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovane grupe koja se sumnjiči za prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja", saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Ova akcija predstavlja nastavak akcije "Mreža", koja je sprovedena u maju prošle godine, u okviru koje su pretresene desetine lokacija, a uhapšen je veći broj osumnjičenih. Uz drogu, tada su nađeni i oružje i novac.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije