Hronika

U kući uhapšenog policajca pronađena municija i eksploziv

U kući uhapšenog policajca pronađena municija i eksploziv
Foto: Velibor Tripić | U kući uhapšenog policajca pronađena municija i eksploziv

BANJALUKA - Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pronašli su danas veću količinu municije i eksplozivnih materija prilikom pretresa kuće lica čiji su inicijali G.J. iz Kozarske Dubice, koje je uhapšeno zbog osnova sumnje da je 2005. godine ubio sugrađanku Irenu Predojević, potvrđeno je Srni u MUP-u.

Načelnik Odjeljenja MUP-a za odnose sa javnošću Mirna Miljanović navela je da je prilikom pretresa kuće i ostale imovine osumnjičenog u većoj količini pronađeno oružje i ostala borbena sredstva veće razorne moći.

"Osim izvještaja za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na vrlo okrutan i svirep način, protiv G.J. će biti podnesen i izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija", rekla je Miljanovićeva.

Pretres i jučerašnje hapšenje osumnjičenog su izvršili pripadnici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet.

"S obzirom na to da je riječ o policijskom službeniku u toku je njegova suspenzija sa radnog mjesta, kao i sprovođenje osumnjičenog u nedležno tužilaštvo u Prijedoru", rekla je Miljanovićeva.

Riječ je o policajcu Goranu Jeličiću.

Irena Predojević (28) ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući, a posljednji put je viđena na jednoj od raskrsnica i od tada joj se gubi svaki trag.

Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji smeća u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je živjela s roditeljima.

Obdukcijom je utvrđeno da ju je ubica zadavio, a leđa polio benzinom i zapalio da bi prikrio tragove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije