Hronika

U kukuruzištu u Janji otkriveno 28 migranata

U kukuruzištu u Janji otkriveno 28 migranata
Foto: Ilustracija | U kukuruzištu u Janji otkriveno 28 migranata

JANJA - Službenici Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su krijumčarenje 28 ilegalnih migranata, a Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv dva lica, osumnjičena za krijumčarenje ljudi.

Lica čije je krijumčarenje spriječeno nisu posjedovala identifikacione dokumente, a izjavila su da dolaze iz Irana, Iraka i Bangladeša. 

Grupa migranata, među kojima je bilo žena i djece, otkrivena je protekle noći u kukuruzištu na području Janje, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se lica A.I. i D.V., koji su kontrolisani u neposrednoj blizini i koji su migrante, uz novčanu nadoknadu, trebalo da prevedu do Sarajeva. 

Ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi, protiv A.I. i D.V. biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH. 

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su uhapsili državljanina Turske K.H. nakon što je pregledom njegovog prtljaga, na drugoj liniji graničnih provjera, otkriven falsifikovan specijalni pasoš Turske koji je glasio na ime druge osobe. 

Na aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beograda, a daljim operativnim radom, službenici ove jedinice došli su do saznanja da se državljanin Turske dovodi u vezu s krijumčarenjem ljudi. 

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, a u toku dana on će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat nadležnom organu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije