Hronika

U međunarodnoj akciji "Bruda" pretreseno 14 lokacija, 10 uhapšenih (VIDEO)

U međunarodnoj akciji "Bruda" pretreseno 14 lokacija, 10 uhapšenih (VIDEO)
Foto: Screenshot/Twitter | U međunarodnoj akciji "Bruda" pretreseno 14 lokacija, 10 uhapšenih (VIDEO)

PODGORICA - Službenici Uprave policije (UP) su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) danas realizovali međunarodnu aktivnost kodnog naziva "Bruda" gdje su izvršili pretrese na 14 lokacija te uhapsili 10 osoba.

"Akcija je sprovođena duži vremenski periodu uz podršku međunarodnih partnera - kancelarije FBI i Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije (NCA), te u saradnji sa policajcima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije i policajcima Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako se dodaje, u okviru ove aktivnosti ukupno je procesuirano 18 osoba koja se dovode u vezu sa krijumčarenjem velikih količina narkotika na međunarodnom nivou.

Naime, kako se navodi, krivična prijava je podnesena protiv 18 osoba koje se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pripadnici Uprave policije izvršili su pretrese na 14 lokacija u više gradova u Crnoj Gori i tom prilikom lišili slobode 10 osova, dva se i dalje potražuju, četiri se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Crnoj Gori i zemljama regiona, a dva  se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su 2021. i 2022. godine počinili krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga u Crnoj Gori i Republici Srbiji", naveli su iz UP Crne Gore.

Kako su istakli, sumnja se da su članovi kriminalne organizacije neovlašteno nabavljali i prevozili radi dalje prodaje određene količine marihuane iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

"Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policajci su sprovodili ovu plansku aktivnost od 2021. godine i presijecanjem ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe, u više pojedinačnih zapljena na teritoriji Crne Gore i zemalja regiona, pronašli i oduzeli oko tonu marihuane", dodaju iz UP Crne Gore.

Ove aktivnosti predstavljaju dio kontinuiranih mjera i radnji koje Uprava policije, u saradnji sa međunarodnim partnerima, sprovodi u cilju razbijanja struktura organizovanog kriminala koje se bave krijumčarenjem narkotika na međunarodnom nivou.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije