Hronika

U nastavku "Koridora" uhapšeno osam osoba, pogledajte šta je oduzeto

U nastavku "Koridora" uhapšeno osam osoba, pogledajte šta je oduzeto
Foto: Granična policija BiH | U nastavku "Koridora" uhapšeno osam osoba, pogledajte šta je oduzeto

SARAJEVO - U nastavku akcije "Koridor" uhapšeno je osam osoba osumnjičenih za krijumčarenje robe vrijedne pola miliona KM, saopštila je Granična policija BiH.

U saopštenju se navodi da su pretresi izvršeni na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja.

"Privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, kao i predmeti koji potiču iz izvršenja kaznenog djela, te određena količina streljiva", stoji u saopštenju.

Iz Granične policije navode da su uhapšeni osumnjičeni da su od avgusta do decembra ove godine organizovano učestvovali u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrijednosti najmanje pola miliona KM, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH.

"Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci 'Arizona'", stoji u saopštenju.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da ova agencija za zaštitu zakona kontinuirano radi na sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe.

Galić je zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužilaštvu BiH na još jednoj uspješno realizovanoj operativnoj akciji.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena kriminalistička obrada i ispitivanje, a nakon toga postupajući tužilac BiH donijeće odluku o statusu osumnjičenih.

"Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije