Hronika

U pljačkama stekli više od pola miliona KM

U pljačkama stekli više od pola miliona KM
Foto: N.N. | U pljačkama stekli više od pola miliona KM

BIHAĆ - Pripadnici policijskih snaga u Unsko-sanskom kantonu izveli su jutros akciju u kojoj su uhapšene četiri osobe koje su osumnjičene da su izvršioci krivičnih djela koja su okarakterisana kao teška krađa.

U koordiniranoj policijskoj akciji sudjelovali su pripadnici Sektora kriminalističke policije USK i Jedinice za specijalnu podršku, a akcija je istovremeno izvedena u Cazinu, Bužimu, Velikoj Kladuši i Bosanskoj Krupi.

"Uhapšena su četiri lica, a jedno od njih su uhapsili pripadnici policije Republike Srpske na teritoriji tog entiteta, te je potom predato našoj policiji. Ova grupa je osumnjičena da je u proteklom periodu izvršila veći broj krivičnih djela teške krađe, te se dovodi i u vezu s krivičnim djelima prikrivanja i pomaganja u njihovom izvršenju. Vrijednost protivzakonite imovinske koristi koju su ostvarili procjenjuje se na više od 500.000 maraka. Grupa je bila direktno povezana s 36-godišnjakom iz Bužima, koji je bio njihov glavni organizator i on se nalazi već izvjesno vrijeme u policijskom pritvoru koji mu je u međuvremenu i produžen za mjesec dana", istakao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Prema njegovim riječima, u toku je kriminalistička obrada nad ovim licima i, ukoliko se ispostavi da postoji još osoba koje su članovi ove kriminalne grupe, policija će postupiti u skladu sa zakonom.

Kako nezvanično saznajemo, ta grupa je u više gradova Unsko-sanskog kantona provaljivala u stambene objekte i na njihovoj meti su se nalazili različiti predmeti, od dragocjenosti do stvari koje se nalaze u svakodnevnoj upotrebi u domaćinstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije