Hronika

U pretresima na području TK pronađeno oružje, municija, droga, čamac

U pretresima na području TK pronađeno oružje, municija, droga, čamac
Foto: MUP TK | U pretresima na području TK pronađeno oružje, municija, droga, čamac

TUZLA - Protiv pet lica sa područja Tuzlanskog kantona tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U slučaju pozitivnog vještačenja oduzetih narkotičkih sredstava nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještj protiv još četiri lica sa područja ovog kantona.

U pretresima na devet lokacija na području Tuzle, Lukavca, Živinica, Banovića, Gračanice i Gradačca pronađene su dvije lovačke puške, dva okvira za automatsku pušku sa 18 metaka, 14 metaka različitih kalibara, 42 pištoljska metka, limeni čamac i dva vanbrodska motora.

U ovim pretresima pronađeno je i oko 60 metara plastične ograde, veća količina novih odjevnih predmeta, određena količina materije koja svojim izgledom podsjeća na kanabis i spid, te po dvije drobilice i digitalne vage.

Pretresi su izvršeni po nalogu nadležnih opštinskih sudova, a pronađeni predmeti mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja.

Nakon kompletiranja predmeta izvještaj će biti podnesen protiv lica čiji su inicijali S.K. (54) i M.D.(39), oba iz Tuzle, A.S. (29) iz Lukavca, S.M. (51) i A.J. (34) iz Tuzle.

U slučaju pozitivnih nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj i protiv M.M. (20) iz Tuzle, E.B. (38) iz Banovića, A.M. (19) iz Gračanice i E.P. (24) iz Gradačca.

Pretresi su izvršeni prema planu sprovođenja mjera na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvrilaca krivičnih djela iz navedenih oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije