Hronika

U pretresu u Stocu oduzeto oružje, uhapšen muškarac

U pretresu u Stocu oduzeto oružje, uhapšen muškarac
Foto: N.N. | U pretresu u Stocu oduzeto oružje, uhapšen muškarac

STOLAC - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su A.Š. iz Stoca zbog sumnje da je tokom 2020. godine u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje trećim licima sa područja BiH.

FUP je saopštio da je izvršen pretres stambenih prostorija na području opštine Stolac koje koristi osumnjičeni A.Š.,

"Tom prilikom su pronađena i oduzeta tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, djelovi od oružja (udarne igle, cijevi i dr.), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da je pretres izvršen na osnovu Naredbe Opštinskog Suda u Čapljini.

Kako se dodaje uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu, te će biti u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Značajnu podršku prilikom ovo istrage pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije