Hronika

U pretresu u Tuzli pronađeno oko 12 kilograma droge

U pretresu u Tuzli pronađeno oko 12 kilograma droge
Foto: Pixabay | U pretresu u Tuzli pronađeno oko 12 kilograma droge

TUZLA – U pretresu u Tuzli policija je pronašla oko 12 kilograma droge.

" Na dvije lokacije u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP TK - Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, u utorak su poduzimajući operativno taktičke radnje na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice od Z.S. (54) iz Tuzle", saopšteno je iz MUP-a TK, prenosi Fena..

Prilikom pretresa, pronađena je devet kg amfetamin i oko tri kilograma  kanabisa, pištolj sa okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške od kojih je na jednoj montirana optika i 160 metaka različitog kalibra.

"Nakon kriminalističke obrade, Z.S. će uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.Navedene aktivnosti su nastavak kontinuiranog operativnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, a sve u cilju unapređenja opšteg stanja bezbjednosti", saopšteno je iz MUP-a TK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije