Hronika

U pritvoru trojac koji je presreo policiju, izvukao i pretukao svjedoka

U pritvoru trojac koji je presreo policiju, izvukao i pretukao svjedoka
Foto: Dražan Oskar Pozderović/Arhiva | U pritvoru trojac koji je presreo policiju, izvukao i pretukao svjedoka

PETROVO - Osnovni sud Doboj odredio je pritvor Slavku S. (48), Aleksandru S. (28) i Predragu P. (30) iz Petrova osumnjičenima da su golfom i tiguanom blokirali policijski automobil, te izvukli i pretuki Z.B. (56), suvozača u službenom vozilu kojeg je policija trebalo da sasluša, potvrđeno je "Nezavisnim".

Potvrđeno nam je da su od osumnjičenih privremeno oduzeta vozila koja su koristili prilikom izvršenja krivičnih djela.

Slavka S. i Aleksandra S, terete za nasilničko ponašanje i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje, a  Predraga P. za sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

Incident se desio na regionalnom putu Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac kada je, kako nezvanično saznajemo, Slavko S. tiguanom stao ispred policijskog vozila dok je Predrag P. golfom sa zadnje strane blokirao policijski automobil u kojem je sa policajcem bio svjedok. Kada su blokirali vozilo Slavko S. prišao je vratima vozača te preko policajca pokušao da udari Z.B. koji bio suvozač, a koji je trebao da bude saslušan u službenim prostorijama Policijske stanice (PS) Petrovo.

Potom su Aleksandar S. i Predrag P. otvorili vrata suvozača na službenom vozilu, izvukli B.Z. i zadali mu nekoliko udaraca, a policajac je zatim izašao iz vozila i tijelom ih spriječio da nastave sa udarcima, te im naredio da prestanu, što su oni i učinili. B.Z. je službenim vozilom prevezen u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućen u Dom zdravlja Petrovo odakle je prebačen u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju. Saznajemo da je lakše povrijeđen.

Kako nezvanično saznajemo sukobu je prethodio raniji konflikt oštećenog i osumnjičenih koji su zajedno radili u jednoj firmi, a koju je oštećeni bio napustio. Policija je trebalo da sasluša Z.B. u svojstvu svjedoka, te se sumnja da su napadom htjeli spriječiti njegovo svjedočenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije