Hronika

U prva tri dana 2021. tri kafića u RS prekršila epidemiološke mjere

U prva tri dana 2021. tri kafića u RS prekršila epidemiološke mjere
Foto: Pixabay | U prva tri dana 2021. tri kafića u RS prekršila epidemiološke mjere

BANJALUKA - Tokom prva tri dana Nove godine kontrolama ugostiteljskih objekata su evidentirana tri krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopšteno je iz MUP-a RS.

Gradska inspekcija Prijedor, u prisustvu policijskih službenika Policijske uprave Prijedor, prilikom kontrole ugostiteljskog objekta u ovom gradu je 1. januara oko 20,45 sati zatekla 150 osoba. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Istog dana je u jednom kafiću u Tesliću zatečeno 67 gostiju. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Sljedećeg dana policija je u ugostiteljskom objektu u Tesliću zatekla i legitimisala 114 lica.

Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 19 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

 

 

"U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti", naveli su iz MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije