Hronika

U prva tri mjeseca otkriveno 12 migranata

U prva tri mjeseca otkriveno 12 migranata
Foto: N.N. | U prva tri mjeseca otkriveno 12 migranata

ZVORNIK - Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u prva tri mjeseca ove godine u blizini graničnog pojasa evidentirano je 12 migranata, od kojih je u januaru zatečeno pet, a u martu sedam, rekao je danas načelnik ove uprave Goran Abazović.

On je podsjetio da je u istom periodu prošle godine evidentirano 125 ilegalnih ulazaka na području pod operativnom kontrolom Policijske uprave Zvornik.

Abazović je na konferenciji za novinare rekao da Policijska uprava Zvornik u skladu sa Sporazumom o pomoći međunarodnoj saradnji na zaštiti granične linije daje određeni brj policijskih službenika kao ispomoć Jedinici granične policije Zvornik.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da su u prva tri mjeseca na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik evidentirana 143 krivična djela, za 18 manje nego u istom periodu prošle godine.

Savić je dodao da je nadležnim tužilaštvima podnesen 131 izvještj protiv 145 lica, među kojima je bilo 35 povratnika u vršenju krivičnih djela, kao i devet maloljetnika.

On je naveo da su od ukupnog broja krivičnih djela 117 iz oblasti opšteg kriminalita, a 12 iz oblasti privrednog kriminaliteta, te dodao da pričinjena materijalna šteta iznosi 80.000 KM, a protivpravna imovinska korist 112.000 KM.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je u prva tri mjeseca ove godine na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 118 saobraćajnih nezgoda, za 12 manje nego u istom periodu prošle godine.

Vasilić je naveo da je u ovim nezgodama povrijeđno ukupno 46 lica, te dodao da je bila jedna saobraćajna nesreća sa poginulim licem.

On je rekao da je u ovom periodu izvršeno 9.059 kontrola vozača i vozila, evidentiran 4.741 prekršaj, zbog čega su izdata 4.552 prekršajna naloga.

Vasilić je naveo da je iz saobraćaja isključeno 350 vozača, od kojih 280 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 27 zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava, što je za 42 odsto više nego u istom periodu lani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije