Hronika

Pratite nas na Google news

U rijeci Bosni pronađeno tijelo

U rijeci Bosni pronađeno tijelo
Foto: Ilustracija | U rijeci Bosni pronađeno tijelo
N.N.

ZENICA - Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su oko 12 sati u zeničkom naselju Blatuša u rijeci Bosni uočili tijelo nepoznate osobe, a trenutno se očekuje dežurni tužilac nakon čega će se pristupiti izvlačenju i utvrđivanju identiteta.

Pripadnici policije danas su pretragom obala i rijeke Bosne nastavili aktivnosti s ciljem pronalaska nestalih Zeničana Muhameda Šišića i Omera Travnjaka, a prema riječima portparola MUP-a ZDK Aldine Alić oko 12:25 sati u rijeci je uočeno beživotno tijelo.

"Pripadnici Specijalne policije koji su pretraživali korito i obale rijeke Bosne uočili su tijelo te informisali dežurnog tužioca koji će izaći na teren nakon čega će se pristupiti izvlačenju tijela i daljim uviđajnim radnjama", izjavila je Alićeva, prenosi "Klix.ba".

Pripadnici MUP-a danas su tragali za Muhamedom Šišićem i Omerom Travnjakom, ali za sada se ne može govoriti o identitetu beživotnog tijela pronađenog u rijeci Bosni.

Muhamed Šišić je nestao 2. januara u večernjim satima, a pripadnici Specijalne policije MUP-a ZDK, kao i Zatvorske straže danima su pretraživali lokalitet Gornje Zenice gdje je Šišić često išao šetati.

Međutim, nekoliko dana poslije pojavile su se informacije da je viđen na Buni, a zatim i na Stupu, ali nijedna od tih informacija nije dala konkretne tragove s ciljem pronalaska 26-godišnjeg Zeničanina.

Prije nekoliko dana policija je zaprimila i prijavu o nestanku 72-godišnjeg Zeničanina Omera Travnjaka koji je u ponedjeljak, 13. januara oko 14 sati, nestao iz svog stana u ulici Talića brdo.

"Inače se radi o osobi s posebnim potrebama, koji je iz svog stana tog dana otišao u džamiju. Odlazak u džamiju i na dženaze, na koje je redovno odlazio, praktično je ovih dana bio i njegov jedini izlazak iz stana. Tog dana je otišao na ikindija namaz, ali se više nije vratio kući", ističe Omerov komšija.

S ciljem pronalaska policija je danas intenzivirala aktivnosti na kopnu, odnosno obalama, kao i na rijeci Bosni gdje su angažovana dva čamca i više pripadnika policije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije