Hronika

U saobraćajnim nesrećama poginuli pješak i biciklista

U saobraćajnim nesrećama poginuli pješak i biciklista
Foto: N.N. | U saobraćajnim nesrećama poginuli pješak i biciklista

BIJELJINA - U saobraćajnim nezgodama u Bijeljini u oktobru su poginuli pješak i vozač bicikla, rekao je danas inspektor sektora policije Radenko Knežević.

"Na području Policijske uprave (PU) Bijeljina u oktobru se dogodilo 110 saobraćajnih nezgoda, što je za sedam manje nego u istom periodu prošle godine", rekao je Knežević na konferenciji za novinare u PU Bijeljina.

On je dodao da su 11 saobraćajnih nezgoda prouzrokovali vozači pod uticajem alkohola, a najveći broj nezgoda posljedica je nepropisne vožnje.

Knežević je naveo da je na području PU Bijeljina u oktobru evidentirano 3.759 prekršaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a iz saobraćaja je isključeno 279 vozača, od kojih 204 zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

On je najavio pojačane aktivnosti policije u Bijeljini na uklanjanju nepropisno parkiranih vozila, naročito u zonama pješačkih prelaza, ističući da se od nadležnih u gradu konstantno traži i bolja osvijetljenost pješačkih prelaza i područja oko škola.

"Ima određenih pomaka u tome, ali i dalje je u zonama većine pješačkih prelaza nedovoljna osvijetljenost, a apelovali smo i da se ponovo iscrtaju pješaki prelazi koji su jako blijedi i slabo uočljivi", kaže Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije