Hronika

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen pješak

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen pješak
Foto: N.N. | U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen pješak

FOČA - U saobraćajnoj nezgodi u Foči teško je povrijeđen pješak, dok je državanin Srbije, koji ga je udario automobilom, zadržan u policiji, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Saobraćajna nezgoda dogodila se juče oko 10.10 časova, kada je vozilo "tojota", kojim je upravljao muškarac čiji su inicijali T.I. /48/ iz Valjeva, krećući se unazad u Šantićevoj ulici udarilo pješaka K.M. /85/ iz Foče.

Pješaku je pri padu slomljena ruka i nakon ukazivanja ljekarske pomoći zadržan je u Univerzitetskoj bolnici Foča, dok je vozač T.I. lišen slobode i zadržan u prostorijama Policijske uprave.

Obaviješten je tužilac i protiv vozača biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje javnog saobraćaja, a s obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, danas će biti izveden pred Osnovni sud u Foči.

Srni je u policiji rečeno da je vozilo oborilo pješaka, manevrišući pri parkiranju.

Pješak se našao u "mrtvom uglu", a udar vozilom nije bio jak jer je bila mala brzina kretanja vozila. S obzirom na to da je pješak starije lice, pao je i slomljena mu je ruka.

U posljednjih mjesec dana ovo je drugi slučaj u Foči da je vozilo, krećući se unazad, udarilo starijeg pješaka i teško ga povrijedilo. U prvom slučaju riječ je o prelomu karlice.

Iz policije apeluju da se vozači, ali i pješaci, kreću uz pojačan oprez u najprometnijim ulicama u kojima parkirani automobili smanjuju preglednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije