Hronika

Pratite nas na Google news

U toku potraga, iz zatvora u Ustikolini pobjegla dva zatvorenika

U toku potraga, iz zatvora u Ustikolini pobjegla dva zatvorenika
Foto: Ilustracija | U toku potraga, iz zatvora u Ustikolini pobjegla dva zatvorenika
Srna

GORAŽDE - Dva zatvorenika, od kojih je jedan migrant porijeklom iz Alžira, pobjegla su iz zatvora u Ustikolini i policija za njima traga, a pozvane su i druge policijske agencije da pomognu.

Zatvorenici su pobjegli u petak oko 20 časova iz zatvora u Ustikolini - odjeljenja poluotvorenog tipa u sastavu Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo.

Iskoristili su trenutak kada su stražari, nakon pada, pritekli u pomoć jednom od zatvorenika, te preskočili ogradu koja je još u izgradnji.

"Avaz" navodi da je riječ o Denisu Dž. koji je izdržavao kaznu zbog tuče i nasilničkog ponašanja, te Jusufu O., migrantu porijeklom iz Alžira, osuđenom zbog krađe.

Iz MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona su naveli da su o tome obaviještene policijske uprave Foča, Novo Goražde, Rogatica, kao i MUP Kantona Sarajevo.

"Pregledan je teren od Ustikoline prema fočanskoj Jabuci, koristili smo Sektor kriminalističke policije, Jedinicu za podršku i dron prilikom tih aktivnosti", rekao je vršilac dužnosti komesara policije kantonalnog MUP-a Saladin Pleh.

On je dodao da MUP ima neke informacije koje za sada ne može podijeliti sa medijima.

Za sada nije poznato da li je bijeg bio dogovoren i jesu li bjegunci imali pomagača, koji ih je, eventualno, čekao u automobilu.

Pretpostavlja se da su iz Ustikoline krenuli ka fočanskoj Jabuci, te dalje prema Sarajevu, ali su pojačane i patrole, kao i kontrola saobraćaja na ulazima u Ustikolinu i Goražde.

"Avaz" navodi da je kompletan bijeg snimljen kamerama video-nadzora. Uprava zatvora i policajci pregledali su snimke.

Policajci su uzimali izjave i od svjedoka osuđenika i stražara, što je standardna procedura u ovakvom slučaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije