Hronika

U zemljotresu u Stocu poginula Elmira Sefo, porodica i prijatelji se opraštaju

U zemljotresu u Stocu poginula Elmira Sefo, porodica i prijatelji se opraštaju
Foto: Facebook | U zemljotresu u Stocu poginula Elmira Sefo, porodica i prijatelji se opraštaju

Snažan zemljotres koji je pogodio šire područje Hercegovine sinoć odnio je i jednu žrtvu. Stradala je Elmira Sefo iz Stoca.

Zemljotres koji je uzdrmao prije svega Hercegovinu, a osjetio se i širom Bosne te Dalmacije bio je jak 5,6 stepeni po Richteru. Najteže je bilo u Stocu gdje se obrušila stijena na jednu kuću te tom prilikom teško povrijedila Elmiru Sefo (27), koja je uslijed zadobijenih povreda preminula.

Prema svjedočenjima mještana Elmira je u porodičnoj kući u naselju Kukavac živjela s roditeljima, koji su lakše povrijeđeni.

Hitna pomoć Elmiru je prevezla u mostarsku bolnicu gdje su ljekari pokušali da je ožive, međutim bezuspješno. Povrede koje je zadobila bile su fatalne, piše Klix.

Od tragično stradale Elmire oprostili su se brojni prijatelji i poznanici putem društvenih mreža.

Hafiz Nedim Botić je na svojoj Facebook stranici se oprostio od Elmire Sefo, citirajući kur’anski ajet: "Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo".

"Eh, djete drago, kako izgubi svoj mladi život . Tuga do neba. Počivaj u miru anđele. Roditeljima neka Bog da snagu da izdrže ovu tešku bol, neprebolnu", navedeno je u jednoj od objava.

"Nikad ne znamo koji nam je posljednji dan, stoga svaki dan živite kao posljednji. Mnogi pogrešno shvate ove riječi. Živi svaki dan tako što si spreman da se vratiš Gospodaru", glasila je jedna poruka na Facebooku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije