Hronika

Ubica Krše nije imao dozvolu za pištolj, tijelo neprepoznatljivo

Ubica Krše nije imao dozvolu za pištolj, tijelo neprepoznatljivo
Foto: Facebook | Ubica Krše nije imao dozvolu za pištolj, tijelo neprepoznatljivo

SARAJEVO - Nihad Sarajkić (32) koji je osumnjičen da je u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu brutalno izrešetao Anela Kršu (39) predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

Ubistvo se desilo u ponedjeljak oko 17 časova, a nakon ispitivanja, postupajući tužilac će nakon ispitivanja odlučiti o daljim mjerama za Sarajkića.

"Nakon uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac , na mjestu ubistva pronađeno je 16 čahura i pištolj. Izdata je naredba za obdukciju tijela", navode iz Tužilaštva KS.

Obdukcija će pokazati koliko hitaca je pogodilo muškarca koji je preminuo na licu mjesta i čije je tijelo potpuno neprepoznatljivo.

Iz MUP-a KS su saopštili da je u utorak oko 16,50 časova Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo prijavljena pucnjava a da je pucao muškarac N.S. (32) iz Sarajeva dok je preminuo muškarac A.K. iz Sarajeva.

Smrt na licu mjesta konstatovala doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio uviđajem i uviđajnom ekipom. Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, a nakon završenog uviđaja, uhapsili su N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo koji je sproveden u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", navode iz MUP-a KS.

Prema nezvaničnim informacijama medija, navodno je Kršo Sarajkiću prijetio, ali to će pokazati istraga.

Policija saslušava svjedoke a naređena su i vještačenja kao i druge radnje dokazivanja, ali i  utvrđivanja motiva zločina.

Sarajkić je, kako ističu nakon ubistva sam pozvao policiju, predao pištolj, a policajcima koji su došli na lice mjesta rekao: "Ja sam ga ubio".

Takođe  navode, da su navodno Sarajkić i Kršo sjedili zajedno u jednom kafiću na Vilsonovom šetalištu, ali i to se utvrđuje kao i motiv brutalnog ubistva.

Međutim, ono što je poznato je da je Kršo jpoznat policijskim i pravosudnim organima u državi, a više puta je hapšen.

Prema dosadašnjim saznanjima, od 2008. godine prošao kroz kaznenu evidenciju sa devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela. 

Među krivičnim djelima za koja je osuđivan su nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubistva i krijumčarenje.

Sa druge strane osumnjičeni Sarajkić nije evidentiran u policijskoj bazi kao osoba koja je bila prijavljivana za bilo koju vrstu krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije