Hronika

Ubica uhapšen zbog pljački džamija

Ubica uhapšen zbog pljački džamija
Foto: Ilustracija | Ubica uhapšen zbog pljački džamija

GRADIŠKA - Semir Burić iz Gradiške, koji je odležao robiju za ubistvo, uhapšen je zbog sumnje da je s maloljetnim sugrađaninom Đ.H. u dva navrata opljačkao džamije u Orahovi, odakle su odnijeli oko 3.000 KM.

Policiji u Orahovi prijavljeno je da je 13. januara izvršena provala u džamiju te da je na isti način izvršena provala u vjerski objekat u oktobru prošle godine.

"Službenici PU Gradiška operativnim radom na terenu došli su do saznanja da su izvršioci krivičnog djela teška krađa S.B. i maloljetnik Đ.H. Daljim radom utvrđeno je da su navedena lica pronašla ključ ulaznih vrata vjerskih objekata u mjestu Orahova, ušli te upotrebom podesnog alata i fizičke snage izvršili provalu u kutije u kojima su se nalazili dobrovoljni prilozi, odnosno novac u raznim apoenima od oko 3.000 KM", naveli su iz PU Gradiška.

Nakon provale, vrata bi ponovo zaključali i ključ ostavili na mjestu gdje su ga i pronašli.

"O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se lica ispitaju na navedene okolnosti i da se prema maloljetnom licu preduzmu mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnin djelima", naveli su iz policije.

Burić je poznat policiji po krivičnim djelima protiv imovine i nasilničkom ponašanju, a bio je osuđen i na sedam godina robije zbog ubistva komšije Lazara Grbića, koje se desilo 12. februara 2001. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije