Hronika

Ubijen Ilija Vujičić, njegov sin ranjen

GRADIŠKA - Pripadnici gradiške policije uhapsili su juče Stevu Švraku (61) iz ovog grada, osumnjičenog da je u srijedu uveče na rijeci Savi kod mjesta Orahova ubio Iliju Vujčića (53) i teško ranio njegovog sina Slavka (28), obojicu iz Kozarske Dubice.

Iz gradiške bolnice juče je saopšteno da se ranjeni Slavko Vujčić nalazi van životne opasnosti.

"Vujčić je zadobio povredu ruke i stomaka, odnosno jetre. Nakon prijema hirurški je zbrinut i nastavlja liječenje u našoj ustanovi", naveli su u gradiškoj bolnici.

"Nezavisne" iz izvora bliskog istrazi saznaju da se ubistvo dogodilo u srijedu oko 22 časa, te da je osumnjičeni Švraka, nakon što je pobjegao sa mjesta zločina, nekoliko sati kasnije uhapšen u svojoj kući u Gradišci.

Čitav slučaj, prema nepotvrđenim informacijama, nijemo su posmatrala i dvojica ribara, koji su morali prvo pobjeći sa mjesta ubistva, nakon čega su izašli na kopno i sve ispričali policiji.

"Nezavisne" saznaju da je osim Švrake privedeno još nekoliko mladića, ali razlog njihovog privođenja nije poznat.

Izvor "Nezavisnih" naveo je da je ranjeni Slavko Vujčić ispričao da ih je Švraka neposredno prije napada pratio na svom čamcu, nakon čega im je zaprijetio i počeo pucati na njih iz sačmarice.

"Slavko je pogođen u ruku, a njegov otac u glavu i grudi. Nakon ovoga ubica je ponovo okrenuo pušku prema Slavku i pogodio ga u stomak", kazao je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Tokom jučerašnjeg višečasovnog uviđaja na mjestu ubistva, odnosno na obali rijeke Save, bio je prisutan veći broj policijskih auta, ali i džipova Granične policije BiH.

Dijana Kukobat, dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva, izjavila je juče da se radi o jako komplikovanom slučaju, čiji motiv još nije poznat.

Nakon uviđaja Kukobatova nije željela da potvrdi, niti da demantuje da je motiv ubistva bilo navodno krijumčarenje robe, s obzirom na to da su uviđaju cijelo vrijeme prisustvovali i pripadnici Granične policije BiH.

Džafer Begović, mještanin Orahove i predsjednik lokalnog ribolovačkog društva, ispričao je juče da ne zna šta bi bio motiv ubistva, ali je dodao da su Vujčići u Orahovoj bili poznati po nasilničkom ponašanju, a da je osumnjičeni za ubistvo na bošnjačkoj zemlji u ovom mjestu imao nelegalno postavljen kontejner.

"Sjećam se da je Vujčićima prije nekoliko mjeseci navodno bio odvezan čamac, nakon čega su oni optužili jednog mještanina Orahove, a kasnije ga i pretukli", naveo je Begović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije