Hronika

Uboden nožem zbog neplaćenog pića

Uboden nožem zbog neplaćenog pića
Foto: Ilustracija | Uboden nožem zbog neplaćenog pića

NOVI TRAVNIK - Potvrđena je optužnica Kantonalnog tužilaštva u Travniku koja Besima Bajrića (81) tereti da je nožem ubo K.M., s kojim se prethodno posvađao zbog neplaćenog pića.

Bajrić je, kako je precizirano, optužen da je 11. oktobra 2018. godine oko 13 sati u Turbetu, opšina Travnik, pokušao ubiti K.M. u improvizovanom ugostiteljskom objektu.

"U objektu je sjedio u društvu s K.M. zajedno za stolom u vidno  alkoholisanom stanju sa 1,76 promila alkohola u krvi. Nakon kraće verbalne rasprave s oštećenim  zbog neplaćanja pića, otišao je u WC, a potom po izlasku iz WC-a ničim izazvan  šakom udario u zadnji dio vrata K.M.", navodi se u optužnici, koju je potvrdio Kantonalni sud u Novom Travniku.

Kako se dodaje, tada mu je K.M. rekao: "Šta ti je, nemoj praviti belaja bez veze, smiri se".

"Nakon toga je Bajrić fizički nasrnuo na  K.M. tako što je iza pojasa izvukao nož  dužine oko 23 centimetra, od čega je dužina sječiva 13 centimetara, te njim zamahnuo više puta prema K.M.", ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, K.M. je više puta uspio izbjeći ubod, ali...

"U jednom momentu, nakon što je oštećeni došao do ćoška objekta i nije mogao pobjeći, Bajrić je iz blizine, u namjeri  da ubije K.M., svjestan da ga ubodom u trbuh može usmrtiti, što je i htio, nožem srednje jakim intenzitetom zamahnuo i ubo  K.M. u trbuh", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Na taj način, dodaje se u optužnici, nanio mu je tešku povredu u vidu ubodne rane u trbuh.

Potom je K.M. ukazana hitna medicinska pomoć u Bolnici Travnik, gdje je  hospitalizovan i operisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije