Hronika

Učenik ranio školskog druga

Učenik ranio školskog druga
Učenik ranio školskog druga

SARAJEVO Učenika Treće gimnazije Mahira Kadića (18) juče je oko 15 sati pucajući iz pištolja ranio njegov sedamnaestogodišnji školski drug E.M., potvrđeno je juče u sarajevskoj policiji.

Pucnjava se dogodila ispred dvorišta Treće gimanazije u Vilsonom šetalištu. Policija je neposredno nakon pucnjave uhapsila E.M., a u momentu zaključivanja ovog broja `Nezavisnih` on je trebalo da bude saslušan u prisustvu roditelja jer će za mjesec postati punoljetan. Kako nam je potvrđeno, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo na informativni razgovor priveli su i nekolicinu maloljetnih učenika koji su bili očevici događaja.

Dragan Mioković, inspektor u MUP-u KS, kazao je da je pronađen i pištolj iz kojeg je E.M. pucao, ali nam nije mogao reći odakle učeniku pištolj. Mioković je rekao da mu nije poznato da li se pucnjava dogodila u vrijeme velikog odmora, `jer je istraga u toku`. Dodao je da je povrijeđeni mladić odmah prevezen u CUM bolnice `Koševo`.

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, objasnila je da Kadić ranjen u predjelu kičme.

`Riječ je o teškoj povredi, ali još nije završeno dijagnosticiranje i ne mogu vam više od ovoga reći`, rekla je Jandrićeva, dodajući da je zdravstveno stanje pacijenta stabilno i da je komunikativan.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Berina Alihodžić juče nije mogla potvrditi da li je E.M. namjerno pucao u školskog druga, ili je pištolj slučajno opalio. Učenici Treće gimnazije koje smo zatekli u obližnjem kafiću su kazali da je pištolj slučajno opalio, dok je E.M. pokazivao pištolj Kadiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije