Hronika

Učestale prijave prevara na Facebooku

Učestale prijave prevara na Facebooku
Foto: Ilustracija | Učestale prijave prevara na Facebooku

BIJELJINA - Policijska uprava Bijeljina upozorava građane da su u posljednje vrijeme česte prijave krivičnog djela prevara putem društvenih mreža.

"Prisutne su pojave lažnih stranica na društvenoj mreži Facebook, kao što je lažna stranica 'Tropic' i 'Bingo' marketa koje oglašavaju lažne nagradne igre, a svi koji učestvuju u ovakvim nagradnim igrama 'postanu dobitnici', nakon čega vlasnici lažnih stranica traže da građani slikaju ličnu kartu i pošalju, te ostave podatke o svojoj adresi i broju telefona", navedeno je u saopštenju bijeljinske Policijske uprave. 

Navodi se da policijan intenzivno radi na sprečavanju i rasvjetljavanju svih krivičnih djela za koje građani podnose prijave ili za koja saznaju po službenoj dužnosti. 

"Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da ne nasjedaju na objave na društvenim mrežama o lakim zaradama novca i da što bolje zaštite svoje profile, te da ukoliko nisu sigurni da li se radi o stvarnoj nagradnoj igri ili o prevari, najbolje je da posjete zvanične sajtove firmi", ističu iz Policijske uprave Bijeljina. 

Iz bijeljinske Policijske uprave podsjećaju da, ukoliko građani budu predmet krivičnog djela prevare, to prijave u najbližu policijsku stanicu ili na besplatni broj 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije