Hronika

Učiteljice iz FBiH u Zvorniku uz muziku uživo slavile 8. mart

Učiteljice iz FBiH u Zvorniku uz muziku uživo slavile 8. mart
Foto: Ilustracija | Učiteljice iz FBiH u Zvorniku uz muziku uživo slavile 8. mart

Pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske tokom proteklog vikenda vršila jsu pojačanu kontrolu poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a u cilju sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom.

Tako je u Zvorniku u dva ugostiteljska objekta zatečeno je 137 i 55 osoba od kojih niko nije nosio masku i nije bio na propisanoj distanci, u Tesliću je u jednom objektu zatečeno 37 osoba u 23.40 časova, a u prostorijama osnovne škole kod Zvornika propisi su prekršeni proslavom 8. marta

Iz MUP-a RS saopšteno je da su 6. marta, u vremenskom periodu od 19.55 do 20.30 časova, policijski službenici Policijske uprave Zvornik u ugostiteljskom objektu zatekli 137 osoba od kojih niko nije koristio zaštitnu masku i nije bio na propisanoj fizičkoj distanci. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina naložio je da se dostavi Izvještaj za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U saopštenju se navodi da su istog dana u vremenskom periodu od 20.35 do 20.50 časova policajci u Zvorniku u ugostiteljskom objektu zatekli 55 osoba od kojih niko nije koristio zaštitnu masku i nije bio na propisanoj fizičkoj distanci, a dežurni tužilac takođe je naložio da se dostavi Izvještaj.

"Dana 6. marta, oko 23.40 časova u Tesliću, u ugostiteljskom objektu policijski službenici PU Doboj i radnici komunalne policije su zatekli 37 lica. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Doboj, koje se izjasnilo da postoje obilježja krivičnog djela 'Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'", saopšteno je.

U nedjelju oko 10.10 časova Policijskoj stanici Zvornik nepoznata ženska osoba prijavila je da se u prostorijama područne osnovne škole u mjestu Liplje, Zvornik organizuje proslava povodom 8. marta žena koje rade u prosvjeti u Federaciji BiH, da se izvodi muzika uživo i da je prisutno oko 60 osoba.

"Na lice mjesta su upućeni policijski službenci PU Zvornik. Okružno javno tužilaštvo Bijeljina je naložilo dostavljanje izvještaja za krivično djelo epostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", saopšteno je.

Iz MUP-a RS pozivaju građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije