Hronika

Ucjenjivao djevojčicu i razmjenjivao njene eksplicitne fotografije, uhapšen u akciji FUP-a

Ucjenjivao djevojčicu i razmjenjivao njene eksplicitne fotografije, uhapšen u akciji FUP-a
Foto: N.N. | Ucjenjivao djevojčicu i razmjenjivao njene eksplicitne fotografije, uhapšen u akciji FUP-a

KAKANJ - Policija FBiH juče je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, na području opštine Kakanj, uhapsila O.H. (31), zbog krivičnog djela "Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije".

On je osumnjičen da je od kraja 2018. do juče, posredstvom aplikacije Kik stupao u kontakt sa maloljetnicom od 13 godina od koje je, koristeći se ucjenama zahtijevao, te primao seksualno eksplicitni sadržaj, koji je kasnije razmjenjivao sa trećim licima.

Po Naredbi Opštinskog suda u Kaknju izvršen je pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni, pri čemu je pronađen i oduzet računar, elektronski mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku, mobilni telefon sa SIM karticom, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičim djelom.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Asistenciju su pružali policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, PS Kakanj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije