Hronika

Udarila tinejdžera i pobjegla sa mjesta nezgode

Udarila tinejdžera i pobjegla sa mjesta nezgode
Foto: Image by Alexandra ❤️A life without animals is not worth living❤️ from Pixabay | Udarila dječaka i pobjegla sa mjesta nezgode

SARAJEVO - Sarajevska policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja je osumnjičena da je juče, upravljajući automobilom, navodno udarila 16-godišnjeg pješaka i pobjegla s mjesta nesreće.

"Dana 8. aprila 2021.godine u 6.50 sati, na kolovozu ulice Džemala Bijedića, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prema do sada prikupljenim informacijama, tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz maloljetnog pješaka, rođenog 2005. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjeno, koje je pored sebe guralo biciklo, od strane NN vozila, nepoznatih registarskih oznaka, kojim je upravljala NN ženska osoba, koja se nakon saobraćajne nezgode udaljila sa lica mjesta ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći", navode iz MUP-a.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobilo je maloljetno lice, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržano na daljem liječenju.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode, identifikaciji i pronalasku vozača i vozila", poručuju iz MUP-a, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije