Hronika

Ugašena četiri požara

Ugašena četiri požara
Foto: N.N. | Ugašena četiri požara

MILIĆI - Vatrogasci iz Milića u protekla 24 časa ugasili su četiri šumska požara, izjavio je večeras Srni dežurni vatrogasac Goran Đurić.

Đurić je objasnio da je vatra zahvatila više desetina dunuma šumskog terena, da je gorjelo nisko rastinje, ali zaprijetila je i privatnim posjedima, voćnjacima i kućama.

"Radilo se o sezonskom paljenju korova, koje mještani praktikuju u ovom periodu prilikom pripreme oranica za sjetvu. Nama su se javili tek kada je vatra, zbog jakog vjetra, uzela maha pa su se uplašili za imovinu. Sve požare smo brzo i efikasno ugasili", istakao je Đurić.

On je rekao da je prvi požar registrovan jutros oko 10.00 časova u rejonu sela Rovaši, zaseok Gradina, gdje je bila na udaru kuća vlasnika imanja, u 10.30 časova gorjelo je u rejonu naselja Šošari, a vatra je zaprijetila i kućama, dok su u 13.00 časova vatrogasci intervenisali u mjestu Gradina.

Intervencija je bila i u 14.30 časova na Milića Brdu, gdje su bili ugroženi voćnjaci.

Intervenisale su dvije vatrogasne ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice Milići, sa dva vozila.

Milićki vtrogasci apelovali su da mještani u seoskim područjima budu oprezni prilikom proljećnih radova na oranicama da se ovako nešto ne bi događalo i da bi se izbjegle teže posljedice.

Oni su napomenuli da njihova obaveza u ovim kriznim vremenima da učestvuju i u svakodnevnim akcijama dezinfekcije terena i zaštite stanovništva od zaraze i širenja virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije