Hronika

Uhapšen Dubrovčanin zbog napada na navijača Crvene zvezde

Uhapšen Dubrovčanin zbog napada na navijača Crvene zvezde
Foto: Ilustracija | Uhapšen Dubrovčanin zbog napada na navijača Crvene zvezde
Vesna Duka

TREBINJE - Trebinjska policija je uhapsila Dubrovčanina D.P., državljanina Hrvatske, koji se sumnjiči da je u noći između 9. i 10. januara ove godine u Trebinju napao vođu navijača Crvene zvezde iz ovog grada i ukrao mu torbu sa foto aparatom.

U Policijskoj upravi Trebinje je povrđeno njegovo hapšenje i istaknuto da postoje osnove sumnje da je D.P. napao Trebinjca na ulazu u stambenu zgradu u kojoj živi i otuđilo mu torbu sa aparatom i dodatnom foto opremom, koju su policijski službenici iste večeri pronašli u mjestu Volujac, na putu prema Dubrovniku.

"Navedeno lice predato je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje", saopšteno je u petak u Policijskoj upravi Trebinje.

Pretpostavlja se da je u pitanju navijačka skupina iz Hrvatske koja je Zvezdašima u Trebinju željela uzeti navijačku zastavu koju su oni u noći 9. januara, zbog proslave Dana Republike, raširili ispred Spomenika braniocima Trebinja, misleći da je zastava u torbi vođe navijača, a kada su vidjeli da nije, torbu su odbacili pored puta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije