Hronika

Uhapšen Holanđanin koji je pokušao krijumčariti migranta

Uhapšen Holanđanin koji je pokušao krijumčariti migranta
Foto: N.N. | Uhapšen Holanđanin koji je pokušao krijumčariti migranta

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška uhapsili su danas državljanina Holandije zbog sumnje da je pokušao prokrijumčariti lice afroazijskog porijekla u zemlje EU.

Uhapšeno je lice čiji su inicijali I.S.N. /53/, a ilegalni migrant otkriven je u prtljažniku vozila "reno", saopšteno je iz Granične policije.

Pripadnici Granične policije su na aerodromu Tuzla oduzeli falsifikovane putne isprave Italije i Francuske koje su na uvid dala dva lica iz Irana.Ova lica su kontrolisana na letu za Berlin i predata su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Orašje otkrili su falsifikovanu vozačku dozvolu Italije prilikom kontrole državljanina BiH čiji su inicijali H.B. /24/.

Na prelazu Kamensko prilikom kontrole državljanina Hrvatske sa inicijalima D.D. /39/ otkrivena je falsifikovana vozačka dozvola Bugarske.

Prema nalozima tužilaca nadležnih tužilaštava, falsifikovani dokumenti su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenih će biti dostavljeni izvještaji za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Na aerodromu Sarajevo uhapšen je državljanin Srbije čiji su inicijali M.K. /45/ za kojim je Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela ubistvo bez predumišljaja.

Uhašeni je u Sarajevo stigao letom iz Beograda, a predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na izlasku iz BiH na prelazu Orašje uhapšeno je lice sa inicijalima D.P. /24/ jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog izdržavanja kazne zatvora.

Na prelazu Vaganj prilikom ulaska u BiH uhapšeno je lice D.B. /36/ za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina.

Uhapšeni je predat službenicima Policijske uprave Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije