Hronika

Uhapšen Sarajlija, pronađeno oko kilogram droge

Uhapšen Sarajlija, pronađeno oko kilogram droge
Foto: Ustupljena fotografija | Uhapšen Sarajlija, pronađeno oko kilogram droge

SARAJEVO – Sarajevska policija uhapsila je V.H. ( 38) iz tog grada te je oduzela oko kilogram droge.

Naime, pripadnici sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali su akciju na području opštine Novi Grad.

U pretresima su pronađeni i oduzeti tri pakovanja odnosno 369 grama materije koja liči na marihuanu i tri pakovanja odnosno 655,30 grama amfetamina.

“Takođe je oduzet pištolj s pripadajućim okvirom, cal 7,62 mm, metalno tijelo puške s mehanizmom i cijevi, metalno tijelo puške s rukohvatom i skraćenim kundakom, dvije metalne spojene cijevi, tzv. „dvocijev“, dužine 30 cm, s glavom puške sa spoljnim udaračima i skraćenim kundakom”, navode iz Uprava policije MUP-a KS.

V.H. terete da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje oružja bez odobrenja nadležnog organa.

On je predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine nastavljaju rad na ovom predmetu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije