Hronika

Uhapšen Banjalučanin, zaplijenjeno dva kilograma heroina

Uhapšen Banjalučanin, zaplijenjeno dva kilograma heroina
Foto: Ilustracija | Uhapšen Srđan Krndija, zaplijenjeno dva kilograma heroina

​ MOSTAR - Nešto više od dva kilograma heroina, na ilegalnom narko-tržištu vrijednog oko 100.000 KM, zaplijenjeno je u nastavku velike policijske akcije "Povratnik", a uhapšen je Srđan Krndija (27), rođen u Banjaluci, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

U ovoj akciji ranije je uhapšeno više osoba, uključujući i Srđanovog oca Aleksu Krndiju (55) te brata Petra Krndiju (23), kao i Vojislava Žugića (36). Taj, ranije uhapšeni trojac, pritvoren je odlukom Suda BiH.

U nastavku akcije, sprovedene preksinoć u Mostaru, upravo po nalogu Tužilaštva BiH, nastavljeno je razotkrivanje struktura narko-kriminala.

"Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovanih sturktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i širom BiH", poručili su iz Tužilaštva BiH.

Kako su naglasili, izvedeni su dodatni pretresi u kojima je otkriveno više od dva kilograma heroina, što je jedna od najvećh zapljena te droge u proteklom periodu.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) saopštili su da je hapšenje izvedeno preksinoć na području Mostara, te da je u pitanju osoba za kojom se tragalo.

"Pretresen je još jedan objekat na području Brčko distrikta. Pronađeno je i oduzeto 660 grama praškaste materije, a nakon preliminarnog vještačenja utvrđeno je da se radi o heroinu visokog kvaliteta i stepena čistoće. Takođe, pronađena su i oko dva kilograma smjese za miksanje koja, vjerovatno, sadrži određeni procenat heroina", navode iz SIPA.

Na udaru akcije "Povratnik" su, podsjetimo, članovi grupe koji su krijumčarili drogu u BiH te je rasturali na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inostranstvu.

Bilješke i rokovnici, kao i oko 30.000 maraka, samo su dio plijena koji je oduzet ranije u ovoj akciji.

U okviru ove akcije, takođe, pronađeno je ranije i zaplijenjeno oko 600 grama materije za koju se vjeruje da je heroin, te oko 100 grama supstance koja asocira na marihuanu.

Istražioci su, osim toga, pronašli i nekoliko tableta ekstazija, ali i digitalnu vagu, folije i selotejp, korištene za pakovanje droge, te komad oružja bez dozvole s municijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije