Hronika

Uhapšen Zemunac zbog sumnje da je počinio niz pljački u Banjaluci

Uhapšen Zemunac zbog sumnje da je počinio niz pljački u Banjaluci
Foto: Arhiva / Ilustracija / V. tripić | Uhapšen Zemunac zbog sumnje da je počinio niz pljački u Banjaluci

BANJALUKA - Državljanin Srbije Nikola Nešić (30) iz Zemuna uhapšen je danas ujutro na sarajevskom aerodromu u akciji "Snimač" zbog sumnje da je na području Banjaluke učestvovao u devet provala.

Njega policija sumnjiči da je provalio u Ekonomsku, Elektrotehničku, Ugostiteljsku, Poljoprivrednu i Tehnološku školu, te u mjenjačnicu, "Nestro" pumpu, prostorije Rukometnog kluba Borac, a najveći ulov imao je u adventističkoj crkvi iz koje je ukrao više od 50.000 KM u raznim valutama.

Kod njega je policija, kako nezvanično saznajemo, pronašla oko 17.000 KM. Osim novca policija je kod njega pronašla laptop, razne satove i brojni nakit kao i predmete kojima je vršio provale. Nešić je, kako nezvanično saznajemo, imao namjeru otputovati u Egipat.

Zemunca je dugo pratila policija. Istragom je utvrđeno da je kao podstanar stanovao u banjalučkom naselju Borik, dok je za svoje poduhvate koristio stariji pežo koji je, takođe, policija pratila. Za njim je bila raspisana i centralna potjernica, pa ga je najprije na izlasku iz BiH spriječila Granična policija BiH na sarajevskom aerodromu, nakon čega je sproveden na kriminalističku obradu u Banjaluku.

Darko Novković, načelnik sektora Kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, rekao je da je ovaj državljanin Srbije  odranije poznat policiji, ali da u BiH nije osuđivan.

"Osumnjičen je da je izvršio devet krađa na području Banjaluke, a ukupna šteta je oko 100.000 KM. Od juna do avgusta 2018. godine provaljivao je u vaspitno-obrazovne ustanove, vjerske objekte i druge objekte", kazao je  Novković i dodao da je policija u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka zato i sprovela akciju "Snimač".

Šta je policija pronašla kod Nešića

  • 17.000 KM
  • Laptop
  • Satovi
  • Nakit
  • Predmete iz provale

Bezbjednost na zavidnom nivou

Na današnjoj redovnoj konferenciji Policijske uprave (PU) Banjaluka ocijenjeno je da je stanje bezbjednosti u Banjaluci na zadovoljavajućem nivou.

"U julu je zabilježeno 165 krivičnih djela, što je manje za 11,3 odsto u odnosu na uporedni period 2017. godine, te devet krivičnih djela protiv života i tijela, od čega najviše tjelesnih povreda i rasvijetljenost je stoprocentna", naveli su u PU Banjaluka i dodali da je znatno smanjen broj krađe.

U oblasti zloupotrebe opojnih droga otkriveno je pet krivičnih djela, zbog kojih je nadležnom tužilaštvu dostavljeno pet izvještaja kojima je obuhvaćeno šest lica.

Nikola Nešić, državljanin Srbije, na sarajevskom aerodromu uhapšen u akciji "Snimač"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije