Hronika

Uhapšen hirurg zbog primanja mita

Uhapšen hirurg zbog primanja mita
Uhapšen hirurg zbog primanja mita

PRIJEDOR - Marinko Lovre, hirurg u Opštoj bolnici Prijedor, uhapšen je jutros u toj zdravstvenoj ustanovi, i to na svom radnom mjestu, nedugo nakon što je primio mito.

To je danas, uz navođenje njegovih inicijala, saopšteno iz MUP-a RS, odakle navode da su ga uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, i to u 9.30.

Time se Lovre našao u središtu novog skandala, nakon što je, prije dvije godine, protiv njega policija podnijela izvještaj zbog sumnje u nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, a istraga u vezi s tim slučajem još se sprovodi.

"Lice je danas uhapšeno na svom radnom mjestu, neposredno nakon što je od građanina primio određeni novčani iznos kao mito", saopšteno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a su zahvalili građanima na saradnji tokom rasvjetljavanja ovog slučaja, te su pozvali i druge da policiji prijave koruptivna krivična djela.

"U toku je kriminalistička obrada uhapšenog lica", saopšteno je iz MUP-a RS, tako da je Lovre na broj telefona kojim raspolaže naša redakcija bio nedostupan, pa njegovu izjavu nismo uspjeli uzeti.

Mirko Sovilj, direktor prijedorske bolnice, potvrdio je "Nezavisnim" da su u toj zdravstvenoj ustanovi u ponedjeljak bili policajci.

"Doktor Lovre je odveden da da izjavu u Policijsku stanicu. Kopirana je medicinska dokumentacija u vezi s liječenjem jednog pacijenta. I dalje, vjerujte, ništa ne znam", naveo je Sovilj.

Upitan da li je nešto preduzimano u vezi s istragom koja se odranije vodi protiv Lovre, Sovilj je kazao da bez utvrđenih činjenica ne mogu preduzeti nikakve mjere prema zaposlenima.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas nam je potvrđeno da u predmetu koji se odnosi na 2014. godinu još nije donesena konačna tužilačka odluka.

"Predmet se nalazi u radu kod postupajućeg tužioca i u završnoj je fazi istrage", kažu iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Podsjetimo, jedna Prijedorčanka je prijedorskoj policiji u oktobru 2014. godine prijavila Lovru da joj je, kako je ustvrdila, odstranio zdrav organ tokom operacionog zahvata. Nezvanično, u pitanju je jajnik.

"Preduzimajući operativne mjere i radnje i postupajući po prijavi, te uvidom u priloženu medicinsku dokumentaciju oštećenog lica, policajci su utvrdili da je lice prije operacionog zahvata imalo sporni organ, dok na kontrolnim nalazima izvršenim poslije operativnog zahvata, nije uočeno postojanje spornog organa", saopšteno je tada iz prijedorske policije, a Lovre je tada rekao da će dokazati da nije kriv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije