Hronika

Uhapšen inspektor MUP-a RS

Uhapšen inspektor MUP-a RS
Foto: Granična policija BiH | Uhapšen inspektor MUP-a RS

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas na području Rudog S.I. (52), državljanina BiH, nakon što su u njegovom automobilu pronašli veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

"Graničnom kontrolom vozila pasat, bh. tablica, kojim je i upravljao S.I., pripadnici GPBiH otkrili su veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava", navedeno je u saopštenju Granične policije BiH.

 O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu - područna kancelarija Višegrad, koji je naložio da se predmet ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na daljnje postupanje.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju je inspektor Policijske uprave Foča Slavko Ivanović.

Iz PU Foča saopšteno je da su u toku su pretresi na dvije lokacije u Rudom.

"U toku su pretresi na dvije lokacije koje koristi  I.S. iz Rudog i to porodične kuće i pomoćnih objekata i putničkog pasata, a u vezi postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'", navedeno je u saopštenju PU Foča. 

Pretresi se vrše uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad, a po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Višegradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije