Hronika

Uhapšen jer je pucao na komšiju: Potekla krv zbog bunara

Uhapšen jer je pucao na komšiju: Potekla krv zbog bunara
Foto: Velibor Tripić | Uhapšen jer je pucao na komšiju: Potekla krv zbog bunara
Ljiljana Radić

BANJALUKA - Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.

Šešum je odmah uhapšen, dok se Matoš juče nalazio na Univerzitetskom kliničkom centru RS i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, a bio je stabilnih vitalnih parametara, ali sve prognoze njegovog stanja su preuranjene.

Kako su nam juče ispričale komšije, koje je ovaj događaj šokirao, jer su obojica izuzetno dobre komšije koje nikad nisu bile problematične, njih dvojica imali su zajednički bunar, jer su kuće u kojima žive ranije bile vlasništvo dva rođena brata.

"Kao i u svakom selu, bilo je sukoba zbog međa, a njih dvojica imali su i taj zajednički bunar oko kojeg su se koškali, ali ovako su bili u dobrim odnosima i niko ne bi rekao da je to nešto ovako ozbiljno. Taj Novica je vrlo pristojan čovjek, razveden je i živi sa starim ocem. Uvijek je bio uljudan i kulturan", kaže naša sagovornica iz Kuljanske ulice.

Ističe da je i Matoš dobar komšija koji uzgaja pse, a on i supruga nemaju biološku djecu, te su kao hranitelji jednom djetetu pružili utočište.

"Svi smo u šoku, samo smo u subotu vidjeli policiju, ali pomislili smo da su klasične komšijske razmirice koje ovdje nisu nepoznate, ali stigla su i kola Hitne pomoći te su se pojavile priče kako je Saša upucan, što nas je sve zaprepastilo", priča ona.

Niko nije siguran kako je došlo do potezanja oružja, ali njihove komšije pričaju da su čule da je Matoš tražio od Šešuma da skloni svoju pumpu za vodu, nakon čega je Šešum ušao u kuću, a potom se vratio s pištoljem i ispalio dva hica, nakon čega je Matoš pao u svom dvorištu.

"Po komšiluku se pričalo da je Saša ubijen, ali smo čuli da je u bolnici i nadamo se da će se oporaviti i vratiti kući", kažu komšije navodeći da su, osim te pumpe, imali sukob i, navodno, zbog potpornog zida.

Kako kažu iz Policijske uprave Banjaluka, policija je, oko 19.20, po prijavi uhapsila napadača, a na licu mjesta izvršen je uviđaja od strane dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i policije.

"Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenom za krivično djelo ubistvo u pokušaju preduzimaće se po nalogu tužioca", navode iz policije.

Iz UKC RS ističu da je pacijent S.M., koji je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša i povrede abdominalnih organa, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i juče je bio stabilnih vitalnih parametara.

On je, kažu, dovezen u subotu, u 19.45, sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu UKC-a, te je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a sve prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije