Hronika

Uhapšen zbog sumnje da je platio 100.000 evra za ubistvo brata

Uhapšen zbog sumnje da je platio 100.000 evra za ubistvo brata
Foto: Ilustracija | Uhapšen muškarac koji je osumnjičen da je platio 100.000 evra za ubistvo brata

BIHAĆ - Rasima Demirovića (55) iz Bihaća uhapsili su danas pripadnici Federalne uprave policije po naredbi Tužilaštva USK zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje na ubistvo.

Iz FUP-a su naveli da je on osumnjičen da je u prethodnom periodu angažovao određena lica s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona da za iznos od 100.000 eura izvrše likvidaciju njegovog brata Bajana i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu Nevresu, koje bi za posljedicu imale određeni stepen invaliditeta.

U sklopu istrage po ovom slučaju, federalni policajci su, na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, obavili pretres stambenih objekata i vozila na dvije lokacije u Bihaću koje koristi osumnjičeni.

Iz FUP-a su naveli kako su prilikom pretresa pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti tokom istrage, a radi se o deset mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela.

"Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije", naveli su u saopćenju iz FUP-a.

Iz MUP-a USK su obavijestili kako su u ovoj akciji samo asistirali i pružili podršku kolegama iz federalne policije, te da ne mogu dati podrobnije informacije o svemu, a iz Tužilaštva USK da će, nakon što preuzmu osumnjičenog, biti određene dalje zakonske radnje u ovome slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije