Hronika

Uhapšen muškarac zbog prijetnje novinarima portala "Klix.ba"

Uhapšen muškarac zbog prijetnje novinarima portala "Klix.ba"
Foto: Screenshot / Napad na novinare | Uhapšen muškarac zbog prijetnje novinarima portala "Klix.ba"

Muškarac koji je prije dvanaest dana uputio telefonsku prijetnju redakciji portala "Klix.ba" danas je uhapšen u Sarajevu.

Ova informacija je potvrđena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Uhapšeni muškarac I.M. (1987. godište), rođen je u Makedoniji, a dolazi s područja Opštine Stari Grad u Sarajevu i on je nakon policijske istrage lociran prema telefonskom broju sa kojeg je pozvao i prijetio članovima pomenutog portala.

Interesantno, nakon upućenih prijetnji, muškarac koji se tereti za krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti" je promijenio broj telefona, ali to nije spriječilo istražne organe u namjeri da ga pronađu. 

Njega su uhapsili službenici Treće policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo nakon čega je priveden u policijske prostorije gdje je priznao izvršenje krivičnog djela. Nad njim će biti izvršena kriminalistička obrada, a o slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva KS.

"Gdje god vam sretnem kojeg novinara ruku ću mu slomiti. Tebi ću pogotovo mater j***t, jesi čuo. Gdje vas budemo na ulici hvatali glave ćemo vam kidati. Je li vam jasno? Juče si uspio pobjeći, a danas nećeš uspjeti pobjeći", rekao je on, između ostalog, u telefonskom pozivu. 

Misija OSCE u BiH i Kabinet visokog predstavnika međunarodne zajednice osudili su fizički napad na reportere portala "Klix.ba" i "Al Jazeere Balkans" tokom protesta bivših boraca kao i telefonske prijetnje upućene novinarima "Klixa". Osudi napada pridružile su se i brojne političke stranke, kao i brojne kolege novinari.


POVEZANE VIJESTI: 

Bivši borci fizički napali fotoreportere

Pojavio se snimak hvalisanja nakon napada na fotoreportere


Telefonska prijetnja redakciji portala "Klix.ba" je upućena dan nakon što je grupa bivših boraca tokom protesta u Sarajevu fizički napala i povrijedila reportere portala "Klix.ba" i "Al Jazeere Balkans".

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije