Hronika

Uhapšen odbjegli robijaš Adnan Šerak

Uhapšen odbjegli robijaš Adnan Šerak
Foto: BHRT | Uhapšen odbjegli robijaš Adnan Šerak

SARAJEVO - Pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar večeras su uhapsili Adnana Šeraka, poznatog kriminalca iz Ilijaša za kojim je bila raspisana potjernica zbog bjekstva iz zeničkog zatvora.

Kako je Avazu otkrio izvor blizak istrazi, Šerak je uhapšen u kafiću "Trezor" na Marijin Dvoru. Prilikom hapšenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je kazao da je njegov prijatelj. Nije pružao otpor, a kod njega prilikom pretresa nije pronađeno ništa sumnjivo. On je odveden u prostorije PU Centar gdje će biti saslušan, a ujutro će najvjerovatnije biti vraćen u zenički zatvor.

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, a tome se oštro protivila uprava zatvora jer je važio za jako nediscipliniranog zatvorenika koji je često izazivao incidente.

Nezvanično, Šerak je uhapšen po dojavi građana.

On se na izdržavanje kazne trebao vratiti 22. oktobra. Pušten na slobodu da bi roditeljima iscijepao drva. Iza rešetaka se nalazi zbog mnoštva krivičnih djela među kojima je i ubistvo zatvorenika Dženana Džake.

Prema informacijama sa terena kada su policajci upali u kafić Šerak im je kazao da nema dokumenta i da se zove Alan. Dodao je da je na potjernici njegov brat Adnan. Onda su mu policajci naredili da skine džemper, jer su znali da na lijevoj ruci ima tetovažu. Kada su vidjeli tetovažu nije više bilo dileme, stavili su mu lisice na ruke i odveli ga u stanicu.

(avaz.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije