Hronika

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Njemačkoj

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Njemačkoj
Foto: Pixabay/David Roumanet | Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Njemačkoj

DUIZBURG - Bugarski državljanin, star 38 godina, uhapšen je u Duizburgu zbog sumnje da je ubio Mirsada D., muškarca porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako su prenijeli njemački mediji, osumnjičeni se trenutno nalazi u pritvoru, a više detalja o samom slučaju tek će biti saopšteno.

Podsjetimo. Mirsad D. (53) ubijen je krajem aprila, 2022. godine u Duizburgu, gdje je bio na privremenom radu. Naime, neposredno nakon Uskrsa, 19. aprila, njegove kolege s posla su prijavile njegov nestanak i alarmirali policiju. Policija je tada u stanu, u gradskoj četvrti Markslohu pronašla Mirsada D. koji je bio teško povrijeđen, bez svijesti i s teškim povredama glave. Odmah mu je pružena ljekarska pomoć, nakon čega je hospitalizovan. Svega dva dana kasnije, 21. aprila 2022. godine podlegao je teškim povredama. Policija je tokom njegovog boravka u bolnici očekivala da će Mirsad D. doći svijesti i dati neke informacije o samom napadu, ali se to nije desilo Do nekih konkretnih informacija, pa čak ni svjedoka napada, policija nije mogla doći, jer je Mirsad D. – čija žena i sin žive u BiH – živio vrlo povučeno.

Upravo zato, Državno tužilaštvo u Duizburgu u maju je ponudilo je nagradu od 4.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja osumnjičenog. Da li je hapšenje bugarskog državljanina rezultat ponuđene nagrade ili je riječ o operativnim aktivnostima koje su dovele do hapšenja, policija nije saopštila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije