Hronika

Uhapšen pljačkaš poslovnice "BH pošte" u Zenici

Uhapšen pljačkaš poslovnice "BH pošte" u Zenici
Foto: Ilustracija | Uhapšen pljačkaš poslovnice "BH pošte" u Zenici

ZENICA - Policija u Zenici uhapsila je muškarca čiji su inicijali J.O. nakon što je jutros, prijeteći hladnim oružjem, ukrao više od 1.000 KM iz poslovnice "BH pošte" u tom gradu.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić izjavila je da je J.O. uhapšen u 11.15 časova zbog sumnje da je počinio navedeno razbojništvo, prenosi "Dnevni avaz".

Prema njenim riječima, operativnim radom na terenu, policajci su došli do saznanja o kretanju osumnjičenog, te su u ulici Margita, u kontejneru za otpad, pronašli odjeću i obuću koju je pljačkaš odbacio prilikom bjekstva, a koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

"Nakon hapšenja, J.O. je zadržan u prostorijama Policijske uprave u Zenici, gdje je nad istim sprovedena kriminalistička obrada. Prilikom pregleda uhapšenog, policijski službenici su pronašli četiri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu", rekla je Alićeva.

Ona je navela da će oduzeta droga biti predmet vještačenja, a uhapšeni će biti predat u nadležnost i na dalje postupanje Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Razbojništvo se dogodilo u 10.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije