Hronika

Uhapšen presuđeni silovatelj, danima se krio u šumi

Uhapšen presuđeni silovatelj, danima se krio u šumi
Foto: Ilustracija | Uhapšen presuđeni silovatelj, danima se krio u šumi

ZENICA - U Orahovici kod Zenice večeras se odvijala prava drama kada su službenici Policijske uprave Nemila MUP-a ZDK pronašli i uhapsili Emsada Valentića, koji se danima krio u šumi iznad ovog sela.

To piše Avaz i kako ovaj portal podsjeća, on je prijetio komšijama, zapalio im sijena, a navodno je na jednog od njih krenuo i nožem, zbog čega su mještani danima bili u strahu.

Kako priča mještanin Orahovice, najprije su uočili Valentića na jednom proplanku iznad sela, o čemu su odmah obavijestili policiju koja je danima patrolirala ovim mjestom.

"Policajci su primijetili kako njegov brat ide sa kesom u kojoj se nalaze hrana i cigare, te odlazi u kuću Jakuba Jahijaja. Nakon što se vratio njegov brat, policija je upala u kuću i zatekla Valentića u kupatilu kako se tušira. Odmah su ga uhapsili", priča mještanin Orahovice, dodajući da je priveden i Jahijaj u čijoj kući je pronađen.

Inače, osim u šumi, proteklih dana presuđeni silovatelj krio se u šumi i obližnjoj štali, ali i kod komšije Jahijaja.

"Laknulo nam je kada smo čuli da je pronađen i uhapšen. Plašili smo se da se ne desi novi Gačić - govore mještani.

Podsjećamo, javnost je ostala u šoku nakon što je Valentić, u avgustu 2007. godine, silovao svoju maloljetnu, tada 12-godišnju, kćerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije