Hronika

Uhapšen trojac, drogu krili u kutiji od kreme (FOTO)

Uhapšen trojac, drogu krili u kutiji od kreme (FOTO)
Foto: Federalna uprava policije | Uhapšen trojac, drogu krili u kutiji od kreme (FOTO)

KONJIC – Tri osobe iz Konjica, M.Ć. (29), A.A. (29) i M.K. (30), uhapšene su danas u akciji "Plaža", a prilikom pretresa njihovih vozila i kuća pronađena je veća količina amfetamina i kanabisa, te sredstvo za pakovanje i vaga.

Službenici Federalne uprave policije su realizovali ovu akciju s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područnog tužilaštva Konjic.

"U sklopu navedenih aktivnosti  provedena je operativna akcije 'Plaža', a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršeni su pretresi osoba,  vozila i kuće na području Konjica, te su tom prilikom uhapšene osobe M.Ć. (29), A.A. (29) i  M.K. (30) svi iz Konjica, zbog sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena veća količina bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na droge amfetamin i kanabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje", saopštili su iz Federalne uprave policije.

Kako navode, ove osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog Kantona, odnosno grada Konjica, tokom ove godine, neovlašteno nabavili i posjedovali opojnu drogu amfetamin i kanabis, koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima.

Dodaju da će ove osobe biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije