Hronika

Uhapšen u kancelariji zbog zastrašivanja svjedoka

Uhapšen u kancelariji zbog zastrašivanja svjedoka
Foto: N.N. | Uhapšen u kancelariji zbog zastrašivanja svjedoka

BIHAĆ - Smaila Toromanovića, službenika gradske administracije u Bihaću, uhapsili su danas pripadnici MUP-a USK po nalogu Tužilaštva USK zbog uticaja na svjedoke u predmetu koje ovo tužilaštvo vodi protiv bivšeg gradonačelnika tog grada Emdžada Galijaševića i drugih osumnjičenih.

Oni su osumnjičeni zbog krivičnog djela primanja dara i ostvarivanja drugih oblika koristi.

"Pripadnici MUP-a USK su po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać lišili slobode S.T. zbog uticaja na svjedoke u predmetu ovog tužilaštva koji se vodi protiv osumnjičenog E.G. i drugih zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi", izjavila je Asima Huskić-Kurjaković, portparol Tužilaštva.

Toromanović je uhapšen u svojoj kancelariji, što je potvrdio i aktuelni gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, a nezvanično saznajemo kako su pripadnici policije tom prilikom izuzeli službeni kompjuter koji koristi.

"Mogu da potvrdim da je uhapšen Smail Toromanović iz Odsjeka za rad s mjesnim zajednicama. Policija i predstavnici Tužilaštva bili su u općini i uhapsili ga, a za sve ostalo ja nisam kompetentan da dajem izjave", rekao je Fazlić.

Također, nezvanično saznajemo kako je Tužilaštvo USK dobilo dojavu da Toromanović putem anonimnih pisama i prijava pokušava uticati na svjedoke u predmetu protiv Galijaševića u kojem je i sam jedan od optuženih. Podsjećamo da je bivši gradonačelnik Bihaća uhapšen u koordiniranoj policijskoj akciji u junu 2016. godine u trenutku kada je primao mito u iznosu od 10.000 hiljada maraka od Amira Behića, vlasnika preduzeća "Sany boy". Tom prilikom policija je uhapsila i Toromanovića, koji je u to vrijeme bio najbliži saradnik i Galijaševićeva desna ruka.

On je danas priveden u zgradu Prve policijske uprave u Bihaću te će nakon kriminalističke obrade biti predat na dalje postupanje Tužilaštvu USK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije