Hronika

Pratite nas na Google news

Uhapšen vlasnik hotela u čijem se bazenu utopio dječak iz Kladnja

Uhapšen vlasnik hotela u čijem se bazenu utopio dječak iz Kladnja
Foto: Agooda.com | Uhapšen vlasnik hotela u čijem se bazenu utopio dječak iz Kladnja
Srna

BEOGRAD/JAGODINA - Uhapšen je Vladica Vasić (31), vlasnik hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine u čijem bazenu se 17. jula utopio četrnaestogodišnji dječak iz Kladnja, a ostalim osumnjičenima je određena mjera nenapuštanja stana.

Vasiću je Viši sud u Jagodini odredio pritvor do 30 dana, a mjeru nenapuštanja stana protiv ostala tri lica Aide Hasić, Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine.

Viši sud je odredio nadzor Hasićeve i Ibrahimovićeve u Požegi, a Arsiću u Rakitovu.

Zamjenik višeg javnog tužioca u Jagodini Slavko Knežević rekao je Tanjugu da je predložio da svim osumnjičenim bude određen pritvor, te da je naredbu o sprovođenju istraga protiv ovih lica donio zbog propusta u njihovom radu.

"Doneo sam naredbu o sprovođenju istrage protiv Vasića, ali i ostala tri lica - Aide Hasić i Melihe Ibrahimović iz Kladnja i Miloša Arsića iz Rakitova kod Jagodine, koja su uhapšena 19. jula zbog sumnje da su suizvršioci krivičnog dela, teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti, a u vezi smrti maloletnog Rijada Hasanovića u bazenu kompleksa hotela `Alfa`, koja je nastupila usled utapanja", rekao je Knežević.

On je napomenuo da je uložio žalbu na odluku suda koja se odnosi na Hasićevu, Ibrahimovićevu i Arsića.

Maloljetni Rijad Hasanović iz Kladnja u FBiH, koji je boravio u tom hotelu u Jagodini sa više od 70-oro djece iz Kladnja i Požege, utopio se u bazenu tog hotela, u utorak, 17. jula.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije