Hronika

Uhapšen Milan Jašarević

Uhapšen Milan Jašarević
Foto: Viber grupa patrole, radari | Uhapšen Milan Jašarević

BANJALUKA - Pripadnici MUP-a Srpske uhapsili su Milana Jašarevića, radnika Republičke uprave civilne zaštite, potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".

Iz Civilne zaštite su nam rekli da nemaju informacije o ovom slučaju.

"Za sada nemamo nikakve zvanične informacije o tome", rekli su nam iz Republičke uprave civilne zaštite.

Dodali su da je Jašaravić zaposlen na poziciji višeg stručnog saradnika za planiranje, obuku i međunarodnu saradnju, da ga je Republička uprava civilne zaštite preuzela iz Narodne skupštine Republike Srpske, kao i da je odlukom direktora stavljen na raspolaganje Timа zа prаćеnjе prоvоđеnjа mјеrа Rеpubličkоg štаbа zа vаnrеdnе situаciје.

"On obavlja zadatke u tom tijelu, kojem je stavljen na raspolaganje 24 sata. Na čelu tog tima je Nenad Stevandić", rekli su iz Republičke uprave civilne zaštite.

Uz navođenje inicijala, iz MUP-a Srpske potvrdili su da su pripadnici njihove Uprave za organizovani i teški kriminalitet danas, po naredbi Okružnog suda u Banjaluci, uhapsili Jašarevića.

"U toku su pretresi na više lokacija, a po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu - Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala", naveli su iz MUP-a Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije