Hronika

Uhapšen zbog krađa u stanovima u Mrkonjić Gradu i Šipovu

Uhapšen zbog krađa u stanovima u Mrkonjić Gradu i Šipovu
Foto: N.N. | Uhapšen zbog krađa u stanovima u Mrkonjić Gradu i Šipovu

MRKONJIĆ GRAD, ZENICA - Nermin Šišić (25) iz Zenice uhapšen je zbog sumnje da je sa sugrađaninom A.Č, za kojim se traga, provalio u dva stana u Mrkonjić Gradu, te jedan u Šipovu, saznaju "Nezavisne novine" nezvanično.

Identifikovali su ih juče pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, a terete ih za tri teške krađe. 

Konkretno, Zeničani se sumnjiče da su 8. septembra, u Ulici Nikole Tesle u Mrkonjić Gradu, provalili u dva privatna stana. Kako ih terete, iskoristili su to što u stanovima nisu bili vlasnici, a zatim ukrali zlatni nakit, satove, te određenu količinu novca. 

"Takođe, istog dana navedena lica su, u Ulici Nikole Tesle, opština Šipovo, provalila u stan privatno vlasništvo odakle su otuđila određenu količinu novca, veću količinu alkoholnog pića, parfeme, nakit i video kameru“, saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad. 

Na osnovu naredbi Osnovnog suda Mrkonjić Grad i Opštinskog suda Zenica, pretreseni su juče stan, druge prostorije i pokretne stvari koje koristi Šišić.

Pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krađama, a u pitanju su  ručni satovi, alkoholna pića, parfemi, određena količina novca, te provalnički alat. 

"Takođe, prilikom pretresa u dvorištu kuće koju koristi osumnjičeno lice pronađen je zasad indijske konoplje“, navode iz PU Mrkonjić Grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. On je naložio da se nad osumnjičenim izvrši kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za ove krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije