Hronika

Uhapšen zbog lažnog prijavljivanja komšije za terorizam

Uhapšen zbog lažnog prijavljivanja komšije za terorizam
Foto: Ilustracija | Uhapšen zbog lažnog prijavljivanja komšije za terorizam

TUZLA - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas ujutru su na području Tuzle, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, uhapsili jednu osobu zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Mario Antić (34), a navodno jer je prijavljivao komšiju za terorizam.

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA su  pretresli stambene prostorije koje koristi osumnjičena osoba, te su privremeno oduzeli određene predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Uhapšeni je priveden u prostorije SIPA i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

Kako su nam kazale neke komšije, uhapšeni je živio u gradu te se prije nekoliko godina doselio u naselje Mramor,  gdje je kupio staru kuću te tu živio sa ženom i djetetom. Komšije ističu da su organizovane i humanitarne akcije kako bi se pomoglo toj porodici.

Isto tako, ispričali su nam da nije bio u konfliktu sa komšijama te su iznenađeni njegovim hapšenjem, ali i činjenicom da ne znaju koga je od njih prijavljivao za terorizam.

S druge strane, njegove nekadašnje komšije iz Tuzle komentarisale su na društvenim mrežama da je bio problematičan. Prema pričanju bivših komšija, navodno je čak koristio katoličke humanitarne organizacije da mu pomognu iako nije katolik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije