Hronika

Uhapšen zbog polnog nasilja nad djecom

Uhapšen zbog polnog nasilja nad djecom
Uhapšen zbog polnog nasilja nad djecom
S.Ča.

DOBOJ - Stanko Trkulja (26), državljanin Hrvatske sa boravištem u Bosanskim Lužanima kod Dervente, uhapšen je na području ovog grada zbog sumnje da je izvršio polno nasilje nad troje djece.

Prema informacijama iz dobojske policije Trkulja je uhapšen u srijedu, a nakon kriminalističke obrade predat je u nadležnost Okružnog tužilaštva.

"Radnici Policijske stanice Derventa lišili su slobode lice s inicijalima S.T., rođen 1983. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je u junu i julu 2007. godine izvršio krivično djelo polnog nasilja nad djetetom, nad tri maloljetna lica sa područja Dervente", izjavio je Goran Đurković, načelnik Sektora Kriminalističke policije CJB Doboj.

Goran Rubil, tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, kazao je da je Trkulja ispitan u zgradi Tužilaštva, te da je saslušano i nekoliko svjedoka.

Okružnom sudu Doboj upućen je zahtjev za određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom. 

"U ovoj fazi istrage mi smo došli do podataka da se radi o dvoje djece, saslušano je i treće dijete, ali ćemo izjavu tog trećeg djeteta još analizirati i vidjeti da li se radi o okolnostima da i to može biti uključeno u optužbu", rekao je Rubil.

Žrtve polnog nasilja, naveo je Rubil, su sestra i brat koji su u vrijeme izvršenja krivičnog djela imali 10, odnosno 11 godina. Naveo je da dolaze iz porodice koja je pod nadzorom derventskog Centra za socijalni rad.

"Jedno od te djece je sa poremećajima psihičke i fizičke prirode", dodao je Rubil.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije