Hronika

Uhapšen zbog prijetnje i napada na Viškovića

Uhapšen zbog prijetnje i napada na Viškovića
Foto: Arhiva | Uhapšen zbog prijetnje i napada na Viškovića

​BANJALUKA - Borislav Radovanović, bivši policijski inspektor iz Prijedora, danas je uhapšen zbog sumnje da je ispred zgrade Vlade Republike Srpske verbalno napao premijera Radovana Viškovića.

Kako tvrde izvori "Nezavisnih novina", on se Viškoviću predstavio kao bivši borac, te je predsjednika Vlade verbalno napao, vrijeđao ga i prijetio mu.

"Radovanovića su uhapsili pripadnici MUP-a Srpske", rekao je naš sagovornik.

Radovanović je, podsjetimo, u sukob sa zakonom dolazio i ranije. Krajem septembra 2016. godine hapšen je nakon upada u kancelariju Dalibora Ivanića, nekadašnjeg načelnika tadašnjeg Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

"On je bez najave nasilno ušao u kancelariju načelnika CJB Prijedor, te ga grubo vrijeđao, prijetio da će ga ubiti, a u daljem napadu je spriječen intervencijom prisutnog policijskog službenika", rečeno je tada iz prijedorske policije.

Dvije godine kasnije, u septembru 2018, Radovanović je ponovo uhapšen. On se tada, kako su objavile "Nezavisne novine",  pojavio na poslu u Policijskoj stanici Prijedor, iako je u maju 2017. godine udaljen sa posla jer narušava ugled Ministarstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije