Hronika

Uhapšen zbog razbojništva nad katoličkim sveštenikom, prijetio da će ga ubiti

Uhapšen zbog razbojništva nad katoličkim sveštenikom, prijetio da će ga ubiti
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Uhapšen zbog razbojništva nad katoličkim sveštenikom, prijetio da će ga ubiti

ZENICA - Sarajevska policija uhapsila je Luku Čokaru /22/ iz Kaknja osumnjičenog za razbojništvo nad katoličkim sveštenikom crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Portparol kantonalnog MUP-a Elvedin Fišek rekao je da je Čokara, za kojim je bila raspisana potjernica, uhapšen sinoć u 21.15 časova u Sarajevu, nakon čega je predat službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a nakon kriminalističke obrade će uz izvještaj biti predat tužilaštvu.

U okviru operativnih aktivnosti u Sarajevu pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u četvrtak, 28. septembra, u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo prema naredbi Kantonalnog suda u Zenici, izvršili pretres stambenih objekata i vozila koje koristi Čokara i tom prilikom pronašli određen iznos novca, nakit, dukate i kutiju sa natpisom "Vlasništvo Župe Kakanj", saopšteno je juče iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Maskirani razbojnik je 2. septembra uveče u prostoriji župne kuće u Župi Svetih Petra i Pavla u Kaknju vezao sveštenika Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

Vujica je rekao da je razbojnik ukrao novac koji je našao kod njega i u kancelariji, a potom mu ponovo nožem zaprijetio da ne javlja policiji i da ne ustaje sa poda sat vremena jer će ga u protivnom neko ubiti, prenosi Srna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije